top of page
  • zocentum

Педагоги Центру обговорюють актуальні питання діяльності закладу.

27 березня в ЗОЦЕНТУМ відбулось засідання педагогічної ради закладу. Учасники обговорили наступні питання:

1. Впровадження компетентнісного підходу до виховання активної особистості здобувача освіти;

2. Про роботу гуртків в дистанційному форматі в умовах воєнного часу;

3. Про організацію роботи педколективу над створенням та затвердженням програм закладу.

Ґрунтовним та змістовним був виступ заступника директора з навчально-методичної роботи Олени Ульянової про компетентнісний підхід в роботі закладу позашкільної освіти, який визначає чітку орієнтацію діяльності на майбутнє. Найважливішим критерієм визначення якості освіти в Україні є опанування вихованцями комппетентностей.

Тетяна Інденко, заступник директора з навчально-виховної роботи доповіла про організацію діяльності гуртків закладу в воєнний час. Вона відзначила, що переважна більшість керівників гуртків проводять заняття в режимі онлайн на платформах.

Організація освітнього процесу у воєнний час - це новий виклик для усіх педагогів, зокрема і для педагогів закладів позашкільної освіти.

Під час війни керівники гуртків Центру всю роботу організовують в дистанційному форматі. З метою розвантаження дітей після шкільних уроків, надання можливості творчо попрацювати та пофантазувати педагоги шукають нові способи та інструменти роботи.

Найпоширенішими платформами, на яких працюють наші педагоги стали: платформа для онлайн-конференцій Zoom, система ClassTime, Classroom.google, Google Meet, Wordwall; месенджери (групи на платформі Facebook), Телеграм, Вайбер, YouTube-канали.

Популярними серед педагогів стали заняття у вигляді віртуальних екскурсій, творчих майстерень, колективних розгадувань тематичних кросвордів та ребусів; проводять фоточеленджі, флешмоби, квести.

Допоміжними інструментами для проведення гурткових занять також стали платформа «ЕдЕра», ютуб канал «Цікава наука», пізнавальні мультсеріали про цікаві факти, досягнення, природні ресурси України («Книга мандрівника. Україна», «Це наше, і це твоє», серії «ЕКО ПЛЮСПЛЮС» та інші).

Цікавим досвідом є використання керівниками гуртків віртуальної дошки Padlet та сервісу LearningAps для інтерактивних завдань з біології; для ігор та вікторин - платформу Kahoot; для закріплення тем використовують програму «Конструктор пазлів»; створюють інтерактивні ігри (наприклад, гра «Яблука осіннього терміну дозрівання»).

Як завжди дуже цікавим було практичне заняття «Вивчаємо українську мову», яке проводить знавець рідної мови Тамара Кухаренко.

Педагоги познайомились з словами, утвореними за зразком чужомовного і так званими кальками та кальками-каліками.


кальки
.docx
Download DOCX • 19KB







126 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page